Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
24 december
Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
25 december
Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
31 december
Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
1 januari
undefined | Foto door , op User
zaterdag 28 september - dinsdag 31 december

L'hiver approche

Boeking

Het is bijna wildseizoen 🤩

Traditionele wildrecepten nemen een belangrijke plaats in onze Belgische keuken in, vooral tijdens het koude seizoen. Wild wordt zeer gewaardeerd om zijn smakelijke, rijke vlees en maakt al eeuwenlang integraal deel uit van onze gastronomie.

Hier is een overzicht van onze typische Belgische wildrecepten, die traditionele knowhow en lokale producten combineren.

1. Stoofpotje van everzwijn

De marcassin, of het jonge everzwijn, is een gerecht bij uitstek in de Belgische wildkeuken. Civet de marcassin is een emblematisch recept, vaak bereid voor feestelijke gelegenheden. Het vlees wordt eerst gemarineerd in rode wijn met groenten zoals wortelen, uien, selderij en aromatische kruiden (laurier, tijm). Na een paar uur marineren wordt de marcassin langzaam gekookt in de marinade, waardoor het vlees malser wordt en de smaken zich concentreren. Bij dit gerecht worden meestal aardappelen, spruitjes of knolselderijpuree geserveerd.

2. Hertenfilet in grand veneur saus

Hertenvlees is ongetwijfeld een van de populairste wildgerechten van België. Hertenfilet met grand veneur saus is een klassiek gerecht op Belgische tafels tijdens het jachtseizoen. Het malse, delicate vlees wordt perfect gegaard en vervolgens geserveerd met een romige saus op basis van rode wijn, wildfond, jeneverbessen, rode bessen en room.Bij dit gerecht serveren de Belgen graag veenbessen of pompoenpuree en gebakken appels.3.Terrine van fazant

De fazant werd in België geïntroduceerd door de Romeinen en is sindsdien een gewaardeerd wild.Fazantterrine is een traditionele manier om dit gevogelte te bereiden.Het fazantenvlees wordt gemengd met varkensvlees, hazelnoten en soms foie gras, en vervolgens op smaak gebracht met kruiden zoals peper, nootmuskaat en jeneverbessen.

Het wordt dan gebakken in de oven en koud geserveerd, in plakjes, met boerenbrood en augurken. Dit is een ideaal recept voor feestelijke voorgerechten.

3. Terrine van fazant

De fazant werd in België geïntroduceerd door de Romeinen en is sindsdien een populaire jachtvogel. Fazantterrine is een traditionele manier om dit gevogelte te bereiden. Het fazantenvlees wordt gemengd met varkensvlees, hazelnoten en soms foie gras, en vervolgens op smaak gebracht met kruiden zoals peper, nootmuskaat en jeneverbessen.

Het wordt dan gebakken in de oven en koud geserveerd, in plakjes, met boerenbrood en augurken. Dit is een ideaal recept voor feestelijke voorgerechten.

4. Hind goulash

Hind, het vrouwelijke hert, wordt in België vaak bereid in de vorm van goulash.Deze versie van goulash is een gestoofd gerecht waarin hertenvlees zachtjes wordt gekookt in een mengsel van rode wijn, wildfond, paprikapoeder, uien en tomaten.Door de lange kooktijd kan het vlees de smaken absorberen en wordt het uiterst mals.

Dit stevige gerecht wordt vaak geserveerd met gestoomde aardappelen of verse pasta.

Deze recepten worden vaak bereid met eenvoudige maar kwaliteitsingrediënten, waardoor de diepe, rustieke smaken van wildvlees naar voren komen.

Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon om van het seizoen te genieten, de wildkeuken in België is een echte viering van onze lokale tradities.


Locatie

Kaart met het adres van Les Trappistes

Les Trappistes

Gentsesteenweg 408
1080 Sint-Jans-Molenbeek