Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
24 december
Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
25 december
Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
31 december
Uitzonderlijk gesloten (Feestdag)
1 januari
undefined | Foto door , op User

Geschiedenis

Een mooi verhaal... sinds 1995

Trappisten bestaan al 30 jaar en we hebben ons altijd ingezet voor het behoud van de Belgische gastronomie.

Maar wat is Belgische gastronomie precies? Het was meer dan een culinaire ervaring, het was een zintuiglijke reis door de geschiedenis en passie. In de geplaveide straten van Brussel weerklinkt het zachte geroezemoes van levendige gesprekken bij een goed biertje.

Waan je in een kleine brouwerij, waar de bedwelmende aroma's van ambachtelijk bier zich mengen met de heerlijke geuren van vers bereide mosselen en friet. Stukjes wild die onze grootmoeders in de winter klaarmaakten, of de traditionele Amerikaanse frietjes, bereid in de eetkamer... Dit is wat België is, en het is prachtig.

Elk gerecht vertelt een verhaal, een verhaal van terroir, lokale ingrediënten en een volk dat trots is op zijn culinaire tradities. De Belgische gastronomie is veel meer dan een eenvoudige maaltijd, het is een betoverende reis door smaken en eeuwen, een viering van de kunst om goed te eten.